Culinair

Om kunst van kitsch te kunnen onderscheiden, zul je je kennis over beide moeten verdiepen. Datzelfde geldt voor mijn derde passie in mijn leven, de culinaire wereld. Kookkunst meer is dan lekker eten alleen. Beide kunnen heel veel plezier genereren, maar als je bereid bent om de diepte in te willen gaan, dan kan eten je ontroeren zoals ook goede muziek dat kan.

Al zo’n dan 35 jaar ben ik verbonden met de horeca. Voor mijn studiekeuze heb ik lang getwijfeld: Hogere Hotelschool of toch Conservatorium. Het werd die laatste, maar voor beide geldt: als de passie in je bloed zit, dan laat het je nooit meer los.

Ik heb gewerkt in prachtige restaurants, om later vanuit mijn bureau voor marketing en communicatie menig horecabedrijf te mogen adviseren en de mooiste communicatiemiddelen te ontwikkelen. Niet alleen huisstijlen en websites maar ook menukaarten en diverse kookboeken. Ook heb ik inhoud gegeven aan prachtige evenementen zoals het World Championship of Chinese Cuisine (WCCC) in Rotterdam, de Horeca Haringparty Amsterdam, Jazz aan de Amstel en diverse gala’s in onder meer Het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan het IJ.

lekkerazie-logo-v01

In samenwerking met Aziatische horeca-ondernemers is vanuit het WCCC 2016 een nieuw culinair avontuur ontstaan: Alliantie voor Aziatische Gastronomie. Onder de domeinnaam www.LekkerAzië.nl worden begin 2017 de nieuwe activiteiten opgestart.

bistro-de-vrolijke-voogd-webicon-v2En alle plezier in de culinaire wereld komt samen in Bistro De Vrolijke Voogd, het kleinste restaurant van Nederland met maar 1 tafel. Als doorgeslagen hobbykok sta ik zelf achter de kachel om nieuwe trends op culinair niveau zelf uit te proberen. Omdat ik wil weten hoe het werkt, niet alleen aan tafel, maar ook achter de kachel. Uit alle wereldstreken en met inspiratiebronnen van Ferran Adria en Heston Blumenthal tot Jonnie Boer. Reserveren is helaas niet mogelijk: je kan er alleen op uitnodiging terecht en je moet vooraf weten dat de kok ook altijd aanschuift…