Curriculum Vitae

Opleidingen

In 1994 sloot ik mijn studies aan het Conservatorium van Hogeschool Alkmaar af als koordirigent en schoolmusicus. Op Nyenrode Business University volgde ik in 1998-1999 op uitnodiging de opleiding voor general management. Midden op de brug tussen kunst en bedrijfsleven heb ik op eigen wijze invulling gegeven aan ondernemerschap en artistiek leiderschap.

Musicus

Als dirigent ben ik verbonden aan het Goois Vocaal Ensemble in Naarden-Vesting, het Kranenburgh Vocaal Ensemble in Bergen (NH),  kamerkoor Canto Chiaro in Den Helder. In het verleden was ik onder meer dirigent van het Noordhollands Kamerkoor, The Seasight Singers en Gemengd Koor Schagen. Als tenor ben ik jarenlang verbonden geweest aan Bachkoor Holland en Opera SKON. In samenwerking met IDTV dirigeerde ik het afsluitende project “Tot Zover de Wereld Omroep”, de live-uitzending van de laatste minuten van de Wereld Omroep in Hilversum. In maart 2014 zong en dirigeerde ik voor live televisie in aanwezigheid van 58 wereldleiders bij de opening van de Nucleair Security Summit 2014 in Den Haag.

Mijn zakelijk CV:

2016 – heden: World Championship of Chinese Cuisine – PR Director
2016 – heden: Nederlands Koor Festival
 – voorzitter van bestuur
2015 – heden: Art Fund Nyenrode – lid van bestuur
2015 – heden: Gastvrijheidgilde – lid van bestuur
2015 – heden: Stichting Amateurkoor / GO! Opera – directeur en artistiek leider
2014 – heden: Nyenrode Allumni Kring Kunst
– voorzitter
2009 – 2015: Stichting Amateurkoor – oprichter en bestuursvoorzitter
2008 – 2009: Music in the Middel East – directeur afdeling Nederland
2005 – 2008: Music in the Middle East – pr-manager
2004 – 2012: Prins Bernhard Cultuurfonds – muziekadviescommissie
1995 – 2016: Profound Groep BV – marketing & communicatie – directeur
1994 – 1999: The International Holland Music Sessions- general manager
1988 – 1994:  The International Holland Music Sessions – pr-manager

Enkele opdrachtgevers waar Profound Groep BV projecten voor heeft gerealiseerd:

Gemeente Alkmaar, Gemeente Wieringermeer, Gemeente Bergen, Hogeschool Alkmaar (InHolland), Hogeschool Enschede, Muziekschool Noord-Oost Twente, Edudelta Scholengemeenschap Zeeland, Scholengemeenschap Aan Zee Den Helder, European Music Council, KNTV, NTB, Nederlandse Raad voor Muziek, ANWB Parkings / PMN, DPA Financial People, Versunie, De Wit Komart Supermarkten, Stichting Advisering Bestuursrechtspraak, MKB Benefits, Hittech Group, Meyn Poultry Solutions, Horecawerf Amsterdam, Lute Restaurant, Mövenpick aan het IJ, Voedselbanken Nederland

In 2009 heb ik Stichting Amateurkoor opgericht, een organisatie die samenwerking binnen de amateurkoorwereld opzet om daarmee het draagvlak op lokaal en regionaal niveau te verbeteren. Vanuit deze Stichting zijn diverse overlegstructuren gerealiseerd waar vanuit gezamenlijke organisatie diverse projecten en evenementen zijn georganiseerd, waaronder het tweejaarlijkse Vestival Vocaal in Naarden-Vesting en de Gooise Korenweken in het MCO in Hilversum.

Vanuit Stichting Amateurkoor heb ik GO! Opera opgezet om complexe grootschalige operaproducties op bijzondere lokaties voor regionale koren mogelijk te maken door parallelproducties te organiseren met regionale projectkoren op een vaste productiebasis die ingevuld wordt door professionals. De eerste pilot is zeer succesvol gerealiseerd in Zuidwest Friesland en Het Gooi, beide voorstellingen waren uitverkocht. Het ligt in de bedoeling om 2016 het project uit te rollen over vier regio’s in Nederland.